Parmaskinka, vitlök och pasta är typiskt italienskt.
4 port.
- 200 g parmaskinka
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 5 marinerade soltorkade tomater
- 1–2 vitlöksklyftor
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl vatten
- 4 port nykokt grön tagliatelle
- basilika
- cocktailtomater
Gör så här
- Strimla ca 150 g av skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna marinerade tomater.
- Fräs lök, parmaskinka, paprika och tomater i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
- Tillsätt matlagningsgrädde och vatten. Låt det koka några minuter. Krydda med basilika, pressad vitlök och eventuellt salt. Smaka av.
- Blanda såsen med den nykokta pastan. Bjud resterande skinka, cocktailtomater och nyriven parmesanost till.