Pasta med parmaskinka

Parmaskinka, vitlök och pasta är typiskt italienskt.

4 port.

  • 200 g parmaskinka
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 5 marinerade soltorkade tomater
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 4 port nykokt grön tagliatelle
  • basilika
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Strimla ca 150 g av skinkan. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna marinerade tomater.
  2. Fräs lök, parmaskinka, paprika och tomater i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och vatten. Låt det koka några minuter. Krydda med basilika, pressad vitlök och eventuellt salt. Smaka av.
  4. Blanda såsen med den nykokta pastan. Bjud resterande skinka, cocktailtomater och nyriven parmesanost till.