Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör, kallt, i tärningar
- 3 msk vatten, iskallt
Ostkrämsfyllning:
- 140 g ädelost, Kvibille special
- 250 g kesella
- 1 msk honung, flytande
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Parmachips och dekor:
- 5 st parmaskinka, skivor
- 12 st vindruvor, kluvna, urkärnade
Gör så här
Pajskalet och chipsen går bra att förbereda en eller flera dagar i förväg, fyllningen lägger du i pajskalet inför serveringen.
- Sätt ugnen på 225°. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och
vatten i matberedare till en smulig massa. - Tryck ut degsmulorna i en form med löstagbar kant och
kyl den en halvtimme. - Grädda pajskalet 12 minuter.
— - Rör osten smidig med kesella, honung, salt och peppar.
— - Till chipsen skär du skinkskivorna i halvor och lägger
dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek dem knapriga
4–5 minuter.
— - Fyll pajskalet inför serveringen med ostkrämen, dekorera med halverade vindruvor och ställ parmachipsen i ostkrämen.
Chipsen går att äta som vanliga potatischips men är mycket fettsnålare. De blir spröda, frasiga och är salta. Testa även till många olika sorters förrätter, till tapas eller som topping på huvudrätter.