Ostkrämstarte med parmachips

Pajskal:

  • 3 dl  vetemjöl
  • 125 g  smör, kallt, i tärningar
  • 3 msk  vatten, iskallt

Ostkrämsfyllning:

  • 140 g     ädelost, Kvibille special
  • 250 g     kesella
  • 1 msk     honung, flytande
  • 1 krm     salt
  • 1 krm     peppar

Parmachips och dekor:

  • 5 st     parmaskinka, skivor
  • 12 st     vindruvor, kluvna, urkärnade

Gör så här

Pajskalet och chipsen går bra att förbereda en eller flera dagar i förväg, fyllningen lägger du i pajskalet inför serveringen.

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka snabbt ihop mjöl, smör och
    vatten i matberedare till en smulig massa.
  2. Tryck ut degsmulorna i en form med löstagbar kant och
    kyl den en halvtimme.
  3. Grädda pajskalet 12 minuter.
  4. Rör osten smidig med kesella, honung, salt och peppar.
  5. Till chipsen skär du skinkskivorna i halvor och lägger
    dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek dem knapriga
    4–5 minuter.
  6. Fyll pajskalet inför serveringen med ostkrämen, dekorera med halverade vindruvor och ställ parmachipsen i ostkrämen.

Chipsen går att äta som vanliga potatischips men är mycket fettsnålare. De blir spröda, frasiga och är salta. Testa även till många olika sorters förrätter, till tapas eller som topping på huvudrätter.