Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.

4 port.

  • 8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
  3. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
  5. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.